fbpx

Care sunt limitele de vârstă la care poți să beneficiezi de un implant dentar?

Conform definiției, implantul dentar este un tratament stomatologic care înlocuiește unul sau mai mulți dinți lipsă și care redă funcționalitatea și estetica dinților pierduți. Totuși, implantul dentar nu se adresează copiilor. De la ce vârstă poate un pacient să beneficieze de o astfel de intervenție chirurgicală? Există și o limită de vârstă superioară?

Tot mai mulți români aleg să-și înlocuiască dinții lipsă cu implanturi dentare. Rata de succes a implantului dentar este de 98% la zece ani, lucru demonstrat științific. 

Sunt, însă, copiii candidați pentru un implant dentar? „Nu. Atâta timp cât oasele maxilare ale pacientului sunt în creștere, acesta nu poate beneficia de un implant dentar. De ce? Este simplu. Implantul dentar nu se poate integra corespunzator în os. Dacă, prin absurd, am insera un implant dentar unui copil, în scurt timp implantul respectiv nu se va mai potrivi armonios cu restul danturii și există riscul să împingă dinții vecini”, explică medicul specialist Chirurgie Dento-Alveolară Cazacu Corrado.

Ce este de făcut în cazul copiilor care își pierd dinții definitiv? Cum li se poate rezolva problema? „Această categorie de pacienți este una specială. De obicei, în cazul copiilor, medicul pedodont realizează reabilitari temporare ale danturii, până când cresterea este încheiată și abia apoi se pot insera unul sau mai multe implanturi dentare. Vârsta minimă pentru tratamentul cu implant dentar este de 18 ani, atât la băieți cât și la fete. Totuși, aceste vârste pot să difere de la un pacient la altul”, explică Dr. Cazacu Corrado.

Există, oare, o limită de vârstă superioară până la care un pacient poate opta pentru un implant. “Nu există limita de vârstă când vine vorba despre inserarea unui implant dentar. Dacă starea de sănatate permite, persoanele în vârsta pot beneficia de implant dentar fără nicio problemă. Cel mai în vârstă pacient care și-a dorit o dantură fixă avea 92 de ani. Și acum se simte excelent cu noii dinți”, mai spune specialistul care inserează lunar aproximativ 100 de implanturi dentare.

Pentru o consultație la Dr. Corrado Cazacu puteți să sunați la numărul de telefon 0748 875 866 sau să trimiteți un mail la adresa corrado.cazacu@gmail.com.

WhatsApp chat