fbpx

Cât costă un implant dentar?

“Cât costă un implant dentar?” este una dintre întrebările pe care le pun pacienții din România care au nevoie să-și înlocuiască un dinte lipsă. Și este normal ca pacientul să fie informat de la început despre costul total al lucrării stomatologice de care urmează să beneficieze.

Atunci cand apare întrebarea cât costă un implant dentar vrem, de fapt, să știm cât ne costă să avem un dinte nou. Implantul este acea radacină artificială inserată în osul maxilar pe care ulterior fixăm o coroană dentară de aceea este corect să discutam prețul final pe care îl plătește pacientul pentru a avea dinți noi.
Exista 3 componente de baza prin care se reabilitează un dinte:

La momentul actual sunt peste 100 de companii  in lume care fac aproximativ intre 500-1000 de tipuri diferite de implanturi.Toate aceste tipuri de implanturi sunt fabricate din aliaj de titan deoarece conform studiilor este demonstrat că titanul  se integrează în osul uman. Medicului chirurg trebuie să ia decizia ce design și ce formă se potriveste cel mai mult pentru pacient.

Aceste companii ofera și preturi diferite, dar regula este ca de obicei brandurile mai vechi si care sunt de mult pe piata au si preturi mai mari iar brandurile mai noi cu toate că pot folosi acelasi tip de aliaj și aceleasi caracteristici de obicei oferă preturi mai competitive pentru sinecostul implantului. Deci, impresia că prețul mai mare asigură obligatoriu și o integrare mai buna a implantului nu este o regulă, dar în același timp implanturile neomologate și care nu au la baza studii știintifice suficiente îl costă pe pacient mai mult în final, pentru că după ce le pierde, plătește încă o dată o nouă intervenție.

E important sa menționăm ca in timpul interventiei de inserare a implantului dentar se folosesc  materiale si preceduri chirurgicale care pot creste  pretul implantului. Una din aceste proceduri este  aditia osoasă. Se foloseste os de origine animală, care după ce este prelucrat după standardele medicale este folosit pentru recontruirea osului pacientului. De ce trebuie reconstruit? Pentru că de fiecare dată când pierdem un dinte osul se topeste se subtiază și nu permite inserarea unor lungimi si grosimi minime alea implanturilor, făcând practic imposibilă misiunea de a avea dinti noi.

Bontul protetic este o piesă accesorie care face conexiunea între viitoarea coroană și implantul dentar și este indispensabil pentru reabilitarea implanto-protetică.

Coroana dentară este elementul care se fixează pe implant după perioada de vindecare a acestuia, aproximativ  4-6 luni de la operatie. Și prețul coroanelor dentare variază în funcție de materialele și tehnologia prin care sunt fabricate. Coroanele din metal gri placat cu ceramică au, de obicei, cel mai mic pret din cauza tehnologiei învechite si a esteticii inferioare. Coroanele premium sunt fabricate din metal alb estetic cum este zirconiul și din ceramică superioară din punct de vedere al rezistentei și esteticii. Coroanele premium sunt mai scumpe pentru că la producerea acestora se folosesc tehnologii computerizate de ultimă generație.

Un alt  factor foarte important care influențează pretul implantului este si experienta chirurgului. Gradul de pregătire profesională este atât de important, încât cel mai scump tip de implant inserat de un medic cu mai puțină experientă poate avea o durată de viață mai mică, comparativ cu un brand de implant mai ieftin inserat de un medic cu experienta vastă în chirurgie orală.

Prețul unui implant dentar începe de la 2500 de lei, al unui bont protetic de la 350 de lei și al unei coroane dentare de la 1200 de lei.

Pentru o consultație la Dr. Corrado Cazacu puteți să sunați la numărul de telefon 0748 875 866 sau să trimiteți un mail la adresa corrado.cazacu@gmail.com.

WhatsApp chat