fbpx

Ce pași trebuie să urmezi după inserarea unui implant dentar?

Toată lumea vorbește despre implantul dentar, cel mai revoluționar tratament stomatologic care înlocuiește unul sau mai mulți dinți lipsă și care redă funcționalitatea și estetica dinților pierduți. Pacienții nu sunt întotdeauna foarte bine informați, mai ales dacă medicul implantolog nu pune accesul pe comunicare. Totuși, ce pași are de urmat pacientul imediat după inserarea unui implant dentar și ce are de făcut la câteva ore și zile după operație?

„Implantul dentar este cea mai indicată metodă de a reabilita un dinte pierdut. Este demonstrat științific că rata de succes a implantului dentar este de 98% la zece ani”, afirmă Dr. Cazacu Corrado, medic specialist Chirurgie Dento-Alveolară.

Inserarea unui implant are mai mulți pași. În primul rând, în timpul intervenției chirurgicale se inserează implanturile în os, apoi acestea se protejează cu șuruburi de acoperire și se coase gingia deasupra lor.

Ce se întâmplă după operație?

„La puțină vreme după operație, nu este recomandat ca pacientul să utilizeze aspirină întrucât acest medicament poate declanșa hemoragii postextracționale. Totodată, este interzis ca pacientul să facă efort fizic intens timp de 72 de ore de la intervenție și să se expună la soare sau să facă duș fierbinte, iar pentru o vindecare bună, nu are voie să consume țigări cel puțin trei zile de după inserarea implantului”, mai spune Dr. Cazacu Corrado.

Cât despre proceduri, ce îi este interzis pacientului care vrea să-și înlocuiască dinții pierduți? „Pacientul nu trebuie să clătească energic în primele 24 de ore. Nu trebuie folosită ață dentară unde a fost pus implantul. Zona cu pricina trebuie curățată cu o periuță foarte moale în primele cinci zile”, afirmă Dr. Cazacu.

Ce pot mânca pacienții?

După inserarea implanturilor, pacienții trebuie să consume o alimentație semilichidă în primele trei luni. Este de preferat mâncarea pasată care să nu fie fierbinte. Timp de 5 zile după operație, pacientul care beneficiază de implant trebuie să evite alcoolul, cafeaua și produsele lactate.

„Pacienții trebuie să știe că lucrările protetice provizorii au mai mult un rol estetic decât funcțional, tocmai de aceea ar fi bine să alimentele consumate să nu fie dure, iar mâncarea să fie tăiată în bucăți mai mici”, concluzionează Dr. Cazacu.

Pacienții mai sunt sfătuiți să efectueze clătiri ușoare cu ceai de salvie, după 24 de ore de la intervenție, timp de aproximativ 7-10 zile.

Pentru o consultație la Dr. Corrado Cazacu puteți să sunați la numărul de telefon 0748 875 866 sau să trimiteți un mail la adresa corrado.cazacu@gmail.com.

Șase implanturi dentare
WhatsApp chat