fbpx

Doare intervenția cu implant dentar?

Durerea este cauza majoră pentru care mii de pacienți trec anual pragul clinicilor stomatologice din toată țara. În mod hilar, tot durerea sau mai degrabă teama de durere, este motivul pentru care mulți se feresc de medicul dentist. Totuși, medicina a evoluat în ultima perioadă extrem de mult și nici ramura stomatologică nu face excepție. Mai putem vorbi despre durere în anul 2020 pe scaunul stomatologic? Dar inserarea implanturilor dentare este o procedură dureroasă?

Sunt oameni cărora le este frică de dentist, dar sunt și destule persoane care nu întâmpină nicio dificultate în a merge la stomatolog. Există mii de români care și-au reabilitat complet dantura și n-au avut nicio problemă în a petrece timp îndelungat în clinicile de specialitate.

Frica de stomatolog provine de la tratamentele simpliste și dureroase care se efectuau în România înainte de Revoluție și câțiva ani după 1989. „Fie că ne place sau nu, frica de dentist vine din educația precară în domeniul stomatologic de care au avut parte părinții și bunicii noștri”, explică medicul Corrado Cazacu, Specialist Chirurgie Dento-Alveolară.

Acesta continuă: „Din fericire, astăzi, medicii stomatologi lucrează cu anestezie, cea mai simplă metodă prin care pacienții nu simt nimic în timpul intervenției. Fie că vorbim despre anestezie locală, anestezie generală sau despre sedarea conștientă, medicul este cel care controlează complet cantitatea de anestezic, pentru ca pacientul să nu simtă niciun disconfort și să plece cu problemele rezolvate. Pacientul simte o ușoară înțepătură doar la început”.

Trebuie punctat faptul că anesteziile prezintă riscuri minime pentru pacient.

Când este recomandată anestezia în stomatologie?

Anestezia este recomandată în stomatologie în procedurile următoare: extracțiile dentare, scoaterea nervului, inserarea implanturilor dentare, excizia formațiunilor tumorale, chiuretaje parodontale, etc.

Doare implantul dentar?

Inserarea unui implant dentar este considerată a fi una dintre cele mai complexe intervenții din stomatologie. Dar, doare această procedură medicală?

„În timpul intervenției chirurgicale, pacientul nu simte absolut nimic. După operație, există un disconfort local, tocmai de aceea sunt o serie de antibiotice și antiinflamatoare care, luate conform prescripției medicului, fac ca recuperarea să fie rapidă. Cele mai importante sunt primele trei zile post operatorii, când organismul celui operat începe recuperarea. La început, inflamația este normală și poate exista un oarecare disconfort, dar nu neapărat durere. „, mai spune medicul Corrado Cazacu, Specialist Chirurgie Dento-Alveolară.

„Când este nevoie de inserarea mai multor implanturi dentare se recomandă anestezia cu sedare în care pacientul este adormit. Astfel, acesta nu simte nimic din timpul intervenției și chiar pierde noțiunea timpului”, încheie doctorul Cazacu.

Pentru o consultație la Dr. Corrado Cazacu puteți să sunați la numărul de telefon 0748 875 866 sau să trimiteți un mail la adresa corrado.cazacu@gmail.com.

WhatsApp chat