fbpx

Poți beneficia de implant dentar dacă suferi de boală parodontală?

Boala parodontală, cunoscută și sub denumirea de parodontoză sau „boala dinților frumoși”, este o afecțiune cronică a gingiei, de tip inflamator. Boala se manifestă la nivelul țesuturilor de susținere a dintelui pe arcada: gingie, ligament parodontal sau os alveolar. Mulți dintre pacienții care suferă de această boală se întreabă, pe bună dreptate, dacă pot beneficia de implant dentar.

Implantul dentar și boala parodontală

Medicii susțin că boala parodontală nu afectează numai dinții, ci întregul organism. Totuși, este un implant soluția pentru un pacient ce suferă de parodontoză și și-a pierdut dinții?

„Da. Un pacient care are boală parodontală poate primi unul sau mai multe implanturi dentare. Astfel, oricare ar fi stadiul bolii parodontale, implanturile dentare nu sunt afectate de această boală. Totuși, trebuie punctat faptul că nu se inserează implanturi dentare într-o cavitate bucală în care există focare de boală parodontală”, explică medicul specialist Chirurgie Dento-Alveolară Cazacu Corrado.

Spre deosebire de dinții naturali, implanturile dentare sunt direct osteointegrate și nu sunt afectate de boala parodontală care distruge ligamentele dinților naturali și osul din jurul acestora.

Dr. Cazacu Corrado adaugă: ” Înainte de intervenția de inserare a implanturilor dentare, are loc igienizarea si curatarea minutioasa a dintilor care mai pot fi pastrati, se realizează îndepărtarea tartrului, care este un factor favorizant al bolii și după ce îsănătoșim gingia putem să inseram și implanturile dentare. În cazul în care boala a dus la topirea osului și mobilitate dentară, dintele va fi extras și înlocuit cu un implant. Odată cu îndepărtarea acelui dinte bolnav se elimină și focarul infecțions din cadrul bolii parodontale.”.

Pentru o consultație la Dr. Corrado Cazacu puteți să sunați la numărul de telefon 0748 875 866 sau să trimiteți un mail la adresa corrado.cazacu@gmail.com.

WhatsApp chat